Norsk nettbutikk | Ingen toll | Fri frakt over 499kr | Shop lagersalget nå!
  • Nyheter

Hvilken type clean beauty er du?

Publisert: 05/05/2020 oppdatert: 07/05/2020

«Clean beauty»-industrien har eksplodert de siste årene, og stadig flere kosmetikkselskaper og hudpleiemerker omtaler seg selv om en del av «Clean beauty»-filosofien - G-beauty-hudpleie inkludert. Men hva er egentlig clean beauty, og finnes det bare en måte å se det på?

Spør tre forskjellige hudpleieinteresserte personer hva de mener er clean beauty, og du får tre forskjellige svar - og det er nettopp her forvirringen oppstår. Det finnes nemlig ikke lovbestemt definasjon på dette, og da kan hvem som helst hevde at de er clean. Selv innen G-beauty bruker de fleste merkevarene ordet «clean» på forskjellige måte – men heldigvis er så godt som alle G-beautymerkene enig om en ting: Det skal ligge vitenskap i bunn.

Her tar vi for oss de fire vanligste typene innen clean beauty. Hvilken type er du? Og husk; ingen type er feil!

Ingrediensnerden:

Dine prioriteringer: Ingredienser som gjør noe riktig for huden, enten skapt i et labratorium eller naturlig. At det er skånsomme konserveringsmidler i produkter skremmer ikke deg – det viktigste er at de har en nytte. Du unngår for mye unødige ingredienser, og har rett og slett en "no-bulls**t" attitude til hudpleie. Du vil ha produkter som fungerer!

Unngå: Sulfater (SLS eller ALS), parabener, unødvendig høyt innhold av uttørkende alkohol og parfyme. Generelt leser du alltid "labels" og sjekker at markedsføringen stemmer overens med ingrediensene. 

Sjekk ut: Weleda. Gode, naturlige ingredienser som mandelolje og jojobaolje, og bruk av de fete alkoholtypene som holder produktet ferskt og gir god næring til huden.

Miljødronningen:

Dine prioriteringer: Miljø og bærekraft. All produksjon skal foregå miljøvennlig, og du er bevisst på gjenbruk og upcycling. Produktene kan gjerne inneholde «labratorieingredienser» som de gode alkoholtypene, så lenge det er miljøorienterte løsninger.

Unngå: Såkalt «greenwashing» - hudpleiemerker som fokuserer all energien på miljøvennlig emballasje for å se bærekraftig ut, i stedet for å fokusere på trygge og gode produkter.

Sjekk ut: Less – de har vunnet priser for sin organiske og miljøvennlige tilnærming.

Dyreelskeren:

Dine prioriteringer: Dyr. Du kan kjøpe nesten hva som helst, så lenge det har stempelet «cruelty-free».

Unngå: Produkter som hevder de er veganske, men som er testet på dyr, eller «cruelty-free»-produkter som inneholder animalske ingredienser.

Sjekk ut: MERME Berlin - en 100% dyrevennlig og vegansk hudpleie som tar vare på dyrene - og huden din.

All-naturell:

Dine prioriteringer: Å holde jordkloden glad. Her er det kun 100% naturlige og økologiske ingredienser som står i fokus.

Unngå: Produkter som lover et helt naturlig produkt, og har byttet skånsomme konserveringsmidler med sterkere ingredienser som essensielle oljer og alkohol.

Sjekk ut: Less – de har vunnet priser for beste organiske hudpleie.